Uitgeverij / Jeugd
Menu
Contact
Over ons

’s-Gravelandseweg 51
1217 EH Hilversum
Nederland

info@fcklap.nl
035-621 01 50

Jeugd

In 2002 maakte FC klap het allereerste Zappelin Doeboek, de honderdste is nu in zicht. Sindsdien bedient de uitgeverij de jongeren op hun wenken. Van doeboeken voor de allerkleinsten tot magazines, boeken en schoolagenda’s voor tieners, FC Klap spreekt hun taal: sick!

Nieuws: YouTubers in de supermarkt bij jou om de hoek

Met de boeken van Enzo Knol, OnneDi, Furtjuh, Gio en MeisjeDjamlia brachten we de YouTubers al van het scherm naar de boekhandel. Het doeboek van MeisjeDjamila was daar vorig jaar in no time uitverkocht, dus zat er voor haar tweede doeboek maar één ding op: de oplage ging drastisch omhoog en de verkoopkanalen werden net zo drastisch uitgebreid. Het doeboek, vol door Djamila eigenhandig uitgekozen challenges, ligt nu in de boekhandels, kiosken en supermarkten in heel Nederland en bij de Press Shop in België.

Voor YouTube-fans die niet kunnen kiezen, ligt naast dat vrolijke tweede doeboek van MeisjeDjamila de stoere nieuwe editie van VEED, het magazine dat uitpuilt van de YouTubers. Met interviews met Giel de Winter (StukTV), Matthyas het Lam (Fifalosophy), Britt Scholte en vele andere leuke rubrieken hebben we deze kerst aan de kinderen… geen kind!

Telekids Doeboek

In het Telekids Doeboek zijn alle herkenbare elementen van de toonaangevende kinderzender RTL Telekids opgenomen, inclusief bekende karakters, zoals Bobo, Ernst & Bobbie, K3, Juf Roos en Raak! De inhoud is Nederlands, educatief, onderhoudend en vooral leuk vermaak voor kids van 2 tot 6 jaar.

Nickelodeon Magazine

In Nickelodeon Magazine is de lezer de baas. Het blad wemelt van strips, puzzels, moppen en posters. Allemaal gekoppeld aan de populairste Nickelodeon helden: SpongeBob Squarepants, Henry Danger en De Broodschappers. En natuurlijk ontbreken ook de laatste nieuwtjes over games, muziek, films en de bekende tv-shows niet. Nickelodeon Magazine verschijnt zes keer per jaar.

MeisjeDjamila

Lezen saai? Niet met het interactieve zomerboek van één van Nederlands grootste vrouwelijke YouTubers MeisjeDjamila. Geen pagina’s vol tekst, maar het leven van Djamila vertaalt in spellen, puzzels, vakantietips, DIY-projecten en grappige fotoreportages. Djamila uploadt iedere woensdag, vrijdag en zaterdag een vrolijke video op haar kanaal MeisjeDjamila, meer dan 600.000 fans volgen haar.

Bestel: fcklap.nl/boekdjamila

YouTube 100

De YouTube 100 geeft fans een unieke blik in de wereld van YouTubers. In het lekker vormgegeven boek is het fijn bladeren en snacken van de vele lijstjes, weetjes en eigenaardigheden van de 100 meest invloedrijke YouTubers van Nederland. Powered by VEED en BM.

Bestel: fcklap.nl/youtube100

OnneDi: Leuk of meuk?

De razend populaire videoster Onnedi (Dionne Slagter, meer dan 500.000 subs op YouTube) maakte samen met FC Klap het boek Leuk of Meuk? voor haar trouwe ‘Onne-familie’. In haar boek geeft ze, net als in haar weekvlog, een kijkje in haar hoofd en persoonlijke leven. En als extraatje krijgen haar fans er gratis custom made OnneDi-tattoos bij!

Zappsport agenda

Zappsport bestaat 15 jaar! Deze mijlpaal vieren we met een Zappsport schoolagenda 2017-2018. Zo kan hét sportprogramma voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar moeiteloos mee in de rugzak. Wat krijg je als je anderhalf decennium Zappsport vertaalt naar een agenda? Zappsport- hoogtepunten, sportweetjes, -feitjes, -rijtjes en -tips en interviews met onder anderen: Dafne Schippers, Arjen Robben, Rico Verhoeven, Estavana Polman en Marlou van Rhijn.

VEED schoolagenda

Zij zijn de helden van nu: de YouTubers! Naast hun eigen kanaal, hebben ze ook een eigen schoolagenda. Dankzij de nauwe samenwerking met VEED heeft deze agenda een stoere YouTube-smoel. De vele extra’s zoals handige vlogtips, interessante weetjes en de beste schoolmoppen én pranks maken de agenda een must have voor iedereen die gek is van YouTube, vloggers en gamers.

Bestel: fcklap.nl/youtubeagenda

Furtjuh

Geen voorwoord, maar furwoord – geen verslaving, maar furslaving – geen voorbeeld, maar furbeeld en geen verhalen, maar furhalen. FC Klap was een paar maanden een uigefurij. Samen met YouTuber Rutger Vink maakten we zijn boek Stay Furbulous. Het heeft dezelfde ingrediënten als zijn YouTube-kanaal, maar dan op papier. Halloi hé: 132 bladzijden feelgood met eenhoorns, chocoladerepen, Thomas, alpaca’s, glitters, #LEUKGENOEG, 20FURkitchen en marshmallows! Rutger doet een boekje open over zijn leven, maar daagt vooral zijn kijkers (lezers!) uit. Hij geeft ze een jaar de tijd om 75 challenges af te vinken. Mooi meegenomen: daar word je hartstikke vrolijk en blij (fuburlous) van!

Bestel: fcklap.nl/stayfurbulous

VEED Magazine

YouTubers zijn de sterren van nu. FC Klap en VEED spelen daarop in met het tijdschrift VEED: een tv-gids 2.0. Het blad gidst de lezers door de wereld van YouTube, series en tv. VEED selecteert de leukste, gekste en meest opvallende content en presenteert die in aantrekkelijke vorm aan de lezers. En door de soepele samenwerking met VEED komt het blad elk nummer weer met de bekendste YouTubers op de proppen.

Doedel

Het Doedel Tekenboek voor jongens en meisjes van 5-9 jaar knipoogt opzichtig naar het populaire tv-programma op RTL Telekids. Kinderen leren stapsgewijs leuke tekeningen te maken. Superhelden, ballerina’s, dieren, auto’s, alles passeert de revue. Ontdek hoe gemakkelijk het is om iets moeilijks te tekenen!

Disciplines

Volwassenen
Vakbladen